Trochu jiné barvení vajíček

Protože o Velikonocích nebudeme s rodinou, využili jsme návštěvy minulý týden a zkusili pár nových triků, jak nabarvit vajíčka.

Tak to jednodušší je takové natahování plastových „košilek“ – pruhů. Ty se dají koupit. Skutečně, takový proužek navléknete na vajíčko, to položíte na lžíci a přelejete velmi horkou vodou. Plastový pruh se smrští a obepne vajíčko.

Takže je to rychlé, efektivní i efektní zároveň. Akorát pozor, tím, že se pracuje s vroucí vodou, je třeba aby u toho vždy byli dospělí.

A druhé barvení je metalíza s kovem.
Ségra koupila takové metalické barvy (nebojte, jsou opravdu na vejce, neškodné a dají se smýt z rukou vodou).
Ale protože barvy chytají jen na horká vajíčka, je třeba dávat pozor.
U barev jsou igelitové rukavice. Doporučuji pod ně si vzít vlněné, aby vás nepálily dlaně. Kápnete pár kapek do rukou (na kterých samozřejmě máte rukavice) a „opatláte“ vejce. Je krásně metalické.
Určitě si nepředvařujte vejce dopředu. Hned po uvaření je třeba barvit. Jakmile už nám vajíčko vychladlo tak, že ho v pohodě udržíte v ruce, barva nechtěla chytat.

A k barvám přidávají i takové stříbrné folie. Když je barva téměř suchá, jen malinko lepká, dáte na vejce fólii a buď různě nehtem přejedete, nebo jen přitlačíte… po strhnutí fólie se přilepí kousky „kovu“ na barvu.

Když se to fotí s bleskem, stříbrné flíčky vypadají jako černé, ale opravdu jsou krásně stříbrné.
Takže jestli chcete ještě letos zkusit něco nového, tak tohle jsou nápady, které mě opravdu zaujaly.

Leave a Reply