Majáles – Promítání na dům

V rámci Majálesu se na náměstí bude promítat na Dům umění.

Z oficiálních zdrojů Majálesu: BOOT_audiovisual po dvou letech opět přijíždí do Českých Budějovic. Tentokrát nás čeká videomapping na Dům umění na náměstí Přemysla Otakara II. Přijďte se nechat unést geometrickými tvary, které proměňují nejen budovu, ale i celý prostor, kde se nacházíte, téměř k nepoznání!

Je devět. Náměstí (právě kvůli světelné show) pohaslo. Přešlapujeme s ostatními lidmi na náměstí kousek od kašny. Na Domě umění se sice čas od času objeví „kousek“ světla a později barevný znak Majálesu, ale jinak nic.

Mou pozornost pomalu přebírají jiné věci, jako nasvícená radnice, kašna…

     

…a hlavně Luna utápějící se v krásně osvětlených mracích. To je skvělá světelná show. 🙂 Když měsíc zmizí, zůstane jen osvětlený mrak, který by se klidně mohl vydávat za mlhovinu v dalekém vesmíru. 😀

    

A…že by? Spouštím nahrávání…ale stále je to jen znak Majálesu, který se mění podle frekvence hlasů moderátorů akce. Chvíli zajímavé, ale trochu dlouhé. Když moderátor už poněkolikáté „krátce shrnuje“, přestává mě to bavit a zvedám hlavu od Domu umění k představení na nebi.

Moderátor zjišťuje „hecováním“ kolik lidí se na náměstí sešlo. Podle odezvy si musí myslet, že je tu tak maximálně třetina z nás.

A teď už skutečně začíná audiovisuální show.

Už dříve jsme viděli na stejném místě podobné představení. Tenkrát jsem byla celkem nadšená, protože jsem to viděla poprvé. Pak jsem ale viděla pár videí s fantastickým představením, kdy se na tebe jakoby valí různé věci, kuličky…prostě člověka přesvědčí o 3D. Třeba akce Orloj…Nebo zkuste rozhýbat sochu Ježíše… A když se člověk takhle namlsá, pak tuhle show přijímá trochu chladněji 🙁 (žel, k újmě tvůrců, kteří s dnešním představením samozřejmě museli mít spoustu práce).

Leave a Reply