Hobby s Oldou

Procházíme výstavištěm po Hobby 2012.

Je znát, že v posledních letech akce upadají, zmenšují se…, ale dneska jsem s nabídkou celkem spokojená.

Procházíme kolem stánků a první naše cesta vede k amfiteátru. Kapela Led Zeppelin Southern revival tu láká posluchače, kteří by měli vydržet až do chvíle, než se objeví Olda s Katapultem.

Při prvním hrábnutí do strun se zvedá vlna těch, kdo neradi hlasitou hudbu a tak tu zůstává spíš omladina a pár starších milovníků Led Zeppelin.

         

Máme tak kolem hodiny projít výstavu, než tuhle kapelu vystřídá Katapult s Oldou, který zrovna dneska slaví narozeniny. Tak jdem, ať to stihnem.

Zastavujeme se v pavilonu, kde je to samá ruční práce.

Kolem nějaké barevné dlažby se shlukují lidé a děcka po ní vesele poskakují. Když už na ní poskakuje i dospělá paní, fakt se divím. Po chvíli mi dochází, že jde o rébus.

Prosím Přihlašte se abyste mohli zobrazit následující obsah.

Pozorujeme, odhadujeme…a nakonec odhalujeme řešení. Když Kaaj projde cestu, čímž zjeví řešení, odcházejí ti, kdo si dosud lámali hlavu (a nutno říct, že tu někteří postávali dlouho). Inu, co dál, když řešení je odhaleno.

Procházíme rychle kolem stánků, odmítáme „neuvěřitelné“ nabídky „zázračných“ a „nejnovějších“ a „nejzaručenějších“ výrobků. Slyšíme, že katapult už začal hrát…ale co to, že by pauza. OK, tak máme ještě chvíli.

Stoupáme po schodech ze zadní strany amfiteátru. Katapult vaří. Sedáme si a v ten moment…že by zase přestávka? Lidi hvízdají na protest a Olda jen odevzdaně hrábne do strun (nic není slyšet), pokrčí rameny a zmizí v zákulisí.

Postupně zjišťujeme, že to, co jsme předtím považovali za přestávku byl zřejmě výpadek proudu a právě teď jsme svědky druhého.

   

Lidé se pomalu vytrácí, nechce se jim sedět naprázdno. Několik starších pánů na různých místech povzbuzují Oldu, aby vylezl a hobloval, jinak že odejdou. Je zajímavé sledovat jejich manželky, jak je krotí. 🙂

Ani nevím, jak dlouho to trvalo, ale nakonec se povedlo to znovu nahodit a Olda se vrátil. Nejdřív si to slovně vyřídil s ČEZem, za nečekané přerušování koncertu, a pak se jadrně vyjádřil o těch, kdo to vzdali. Pak se ale s plným nasazením a nadšením pustil do hraní.

                        

Ke konci si zve Olda na pódium své pomocníky, co se starají o kabely, bedny… Aby si utrhli svých 5 minut slávy :-).

                                 

Mladík, který ještě před chvílí na dědových (zjevně fanoušek) kolenou výskal a později skákal po židlích, toho má teď už plné uši. Drží si na nich ručičky a tulí se k mamince, která mu s tlumením pomáhá. 🙂

A je tu konec… Aparát se balí a pohasínají i „rudé oči Maršálů„.

   

 

Leave a Reply