Rallye 2012 – část 1.

25.5.2012

Tak mě i letos Kaaj vytáhl na Výstaviště, kde začíná Rallye Český Krumlov 2012,  v pořadí už 40.

Kdo se díval na reklamy po městě, asi z data moc moudrý nebyl. 🙂

My si to radši našli v jiných zdrojích.

Kdo jen může být tak krutý a krást šestky a pětky? 😀

Beru si s sebou noťáska, že budu pracovat, dokud to baterie dovolí.

Nejdřív ale jdeme udělat obhlídku. Začínáme v pavilonu „Z“. Než se nám předvedou závodní auta, jde Kaaj obdivovat historii na kolech.

  

Na video z dneška se můžete podívat v následujících sestřizích:

Samozřejmě největší aplaus sklízí „gumování“. (Upřímně, jsem ráda, že jsme daleko od místa činu, protože mi stačí ten smrádek, který k nám dodýmává.)

   

„A trabantík mi zmizel dvoustovkou…“ zpíval Péťa Rezek. Kolik jel tenhle se neodvažuji odhadovat. Sympatie obecenstva si ale rozhodně získal.

Kaaj občas běží i k časomíře u garáží…

Povzbuzovat přichází i vlajkonoš (doslova):

Kaaj pozorně sleduje závodní dráhu a já pracuju na knížce. Ne, žel zatím ne na své. Pomáhám Martinovi s doplněním textu pokračování jeho dětské knihy.

Je už docela dost hodin, takže bysme si mohli dát obídek. Kaaj se vydává na průzkum, co se dá ulovit. Klobása? Kuře? Houba?

      

Po obědě by se hodilo kafe. Paní u cukrové vaty, zmrzliny a ledové tříště, mě ráda obslouží, protože zrovna prý nemá frmol. Dělá jenom turka, potože ona má turka ráda…tak to je logické ne? 🙂 Mlíko? Ne, to nemá. Jen turka. Ale má cukr. Jenže ten zas nechci já. OK, co kdyby mi turka udělala do většího kelímku a natočila mi tam trochu zmrzliny? Jakože ledový turek? Paní se rozzářila nad mým nápadem, že to vlastně sama taky dělává a dokonce mi dala dobrou cenu na „fakt výstavní kafe“. 🙂

Jednu věc ale pořadatelé nedotáhli. WC.

Mám od stolku, kde sedím s noťasem, výhled na dámské wc. Museli byste vidět kolik chlapů by si na 2 minuty ochotně vzalo sukni, jen kdyby si tam mohlo odskočit. Pánové totiž můžou jít buď na oficiální wc za branami Výstaviště, nebo na wc pod amfiteátrem (jeden konec Výstaviště) případně na wc v pavilonu „Z“, což je neoficiální wc (druhý konec Výstaviště). A tak manželé a mladíci postávají u dámského wc, trpělivě čekají na své ženy a dívky a pak úprkem hledají, kde je wc s panáčkem. No…ono ne že by nebylo, ono je kousek dál, ale je zamčené. A tak se tu kolem zakládají pánská „močiště“ tu za chatkou, tu u stromu… Jenže kdo za to může? Pořadatelé. (Nejsme si vlastně jisti, jestli dokonce tohle dámské wc není omylem odemknuto.)

Časomíra u rybníka. Tady jsme měli auta jako na dlani, teda spíš přímo u nosu a já i v nose. 🙂

   

„To je ten vlasatej…“ vypráví mi Kaaj o posádce auta a já to beru jako dobrej vtip, protože ten spolujezdec má hlavu jako koleno. Ano, správně, Kaaj mluvil o řidiči, který ale zůstal v autě a nebylo na něj vidět.

Á…mé oblíbené sluníčkové auto. Je tu i letos. A není-li libo sluníčko, pak je tu Karkulka 🙂

   

Je čas na servis.

      

Teď bude chvíli klid, tak se jdeme podívat pro změnu domů.

Pozdě večer se vracíme zpátky na Výstaviště a rovnou k časomíře u rybníku…

      

V rallye závodí ze zahraničí 15-Italové 39-Poláci 41-Maďaři 46-Němci. Pan časomíra (postarší to pán) ovšem říká Poláci úplně všem. 🙂

   

Maďaři totiž špatně odbočili a jeli na místo (kam se přes den jezdilo, než přišli na řadu) kam ale teď jezdit neměli. Nerozumíme pořadatelům, kteří jim ještě ukazují, ať pokračují dál. Proč jim rovnou neřekli, ať to obrátí, že jedou špatně? To jsme nezjistili. Jisté je, že asi 3 (všechna zahraniční) auta takto špatně zajela a vždy jim bylo ukázáno – jeďte dál. Hmmm, divná logika.

Pak běželi z parkoviště s papírama k časomíře, jestli teda můžou teď projet, nebo musí čekat.

„To sou Poláci, no…blbě odbočili. Já se s nima nedomluvim,“ stěžuje si pan časomíra druhému pořadateli a tváří se, že maďarského navigátora neslyší. Situaci zachraňuje paní, která už před chvílí mluvila s jinými špatně odbočivšími a domlouvá se teď i s Maďarem. Pan časomíra si oddechuje, přestává navigátora ignorovat a vehementně mu ukazuje, že může přijet.

Maďar se tedy lepí rovnou za odbavenou 43 (která, žel v konci závodu zažila tragickou nehodu).

Další servis byl už poměrně ve tmě. (viz video 1)

Procházíme kolem aut, která jsou znovu „servisována“. Jedno kvůli jakémusi defektu ani nemůžou sundat z rampy. (viz video 2)

Nafukovací brána září do tmy… (Kaaj, jak jinak, už vidí něco takového jako praktickou věc při koncertech venku).

Jsme za celý den docela unavení. Tak zase zítra…

Leave a Reply