Můry na vodě 2012

4.7.2012

Ano, ve skutečnosti se tato akce jmenuje Múzy na vodě, ale těch můr, komárů a ovádů tam bylo nepoměrně víc. 🙂

V ty šťastnější podvečery, kdy nelilo jako z konve jste mohli vidět orchestr, Lenku Filipovou, balet a další.

My jsme se šli podívat na Lenku.

 

      

Chuděra, nemohla ani plynule mluvit, jak na ní hmyz pořádal útoky. No jen si to vezměte. Léto, voda, reflektor – nejideálnější místo, kam se ta havěť uchýlí. A tam, uprostřed toho, sedí čerstvá krevní konzerva (jak by řekl Kaaj :-)).

Nejlépe bylo fotit Lenku když mluvila. O těchhle pauzách totiž měnili osvětlení, takže nebyla tolik ozářená. Jakmile zazněl první tón, štych ji ozářil a změnila se v bílý flek.

                           

Lenka poprosila o repelent, ale zdálo se, že jí moc nepomohl, protože po přídavku rychle zmizela ve věži… (Tam totiž bylo zázemí muzikantů).

   

Břeh je obležený, takže volná místa jsou hlavně u stromů, které brání ve výhledu. Ale občas se dav pohne,nakloní…a najednou je vidět na pódium. Ale zvuk je dobrý všude. Za stromem i vedle něj.

Ouplné lůny krásná tvář
–
tak bledě jasná, jasně bledá…
Máchu, Kaaju i mne zaujala.

            

Ještě jedna zajímavost. Náhodou jsem se dostala ke zprávě o písni Lenky F. A bylo to zajímavé.

Lenky Zamilovaná
Shakira Miluje k smrti
a Francis taktéž

5.7.2012
Druhý den se jdeme podívat na stejné místo…ne ani tak kvůli oblibě baletu, spíš ze zvědavosti, jestli bude břeh taky tak obsypán.
Není. Ale i tak je tu lidí poměrně dost. Dnes tu jsou ale dokonce i volná místa k sezení.

Několik dam je v téměř večerní róbě. Dokonce i pugét se mihnul…to vypadá na vážno.

               

Točím pár záběrů (viz video 2), ale úplně tomu nerozumím. Měla jsem si přečíst na programu, o co na jevišti jde. Vypínám foťák.

Další scéna je pojata trochu (aspoň pro mě) rozporuplně. Mám pocit, že se pokoušejí přiblížit balet mladé generaci. Balet je teď spíš takové rozverné skotačení mladých, kteří jakoby řádí v tělocvičně a na veslici… Krásné červené splývavé šaty vystřídalo triko a rifle (nebo leginy).

Budiž, kdyby k tomu hrála nějaká rytmická hudba, dalo by se mluvit o moderním „baletu“. Ale hudba je v tom samém duchu, jako při klasickém baletu, který tu před chvílí probíhal. Takže myslím, že mládež to nestrhlo a ti, kdo přišli na balet asi taky nejsou nadšení. Ale kdoví? Třeba jsem jen špatně pochopila celé tohle představení.

Odcházíme po pár minutách. Co jsme chtěli vidět, jsme viděli.
Á…není to pan doktor Vobůrka, co se tísní mezi diváky? Nevíme jistě, ale asi jo. Většinou se na těchhle akcích potkáváme. Teď ho ale nebudeme rušit, ať si užije balet.

Určitě se uvidíme na další podobné akci. 🙂

Leave a Reply