Jídlo a jiné pochutiny…

Tady jsou zachyceny od nejběžnějších po nejpodivnější výtvory pro mlsné jazýčky, které jsme téměř ve všech případech i sami ochutnali.

Některé jsou úplně normálně vyfocené, převážně však jde o fotky umělecky zpracované Kaajovým mobilem (což lze snadno odtušit).

Všechny níže uvedené fotografie se dají po kliknutí (do obrázku) zvětšit.

 


dortiiik0 dortiiik1 dortiiik2 13.5.2013 Tvarohový dort – už tradičně vyrobený k ségřiným narozkám (od mamky, ta ho totiž umí bezkonkurenčně nejlíp). Mňam!


30.7.2011 Na Štilci…byla to mega oslava se spoustou dobrot. A tady jsou dva dorty, které dostala Pája (srdce a Krteček). Tu kytaru dostal (no kdy jiný než) Kaaj. A komu nechutná sladké, mohl si dát skvělý štrůdl se špenátem.


8.7.2011 v Rybářské Baště na Výstavišti ČB. Poprvé v životě jíme škvarky z ryb a není to vůbec špatné. A ke kávičce výborný koláč.
A to prostředí… to musíte vidět!


2.7.2011 „Kuchařka 1973“


27.6.2011 Med – nejen výborná pochoutka, ale i přírodní medikament. Jeho konzistence dělá při „tečení“ zvláštní tvary. Onehdy jsem výřez z tohoto obrázku nechala jako hádanku na jednom webu a většina lidí se domnívala, že jde o skleněnou sošku. A opravdu, nevypadá to úplně jako roztavené zlatavé sklo?


20.6.2011 – Pedro je zpátky   Co k tomu dodat? 🙂 (Snad jen, že výroba obrázku je tentokrát moje dílo.)


18.6.2011 – Posezení v pizzérii   Každé pondělí chodíme do hud. školy a já pomrkávám po zvláštní pizzérii, kterou míjíme. A Dnes jsme ji konečně navštívili a prozkoumali zevnitř. Na zdech mají krásně vyvedené menu. Zahrádka je decentně  krytá, takže nevnímáte provoz z hlavní silnice. Obsluha příjemná. Kaaj si dává pizzu s plody moře a já rizoto (porce maxivelká). Jsme tu sami, takže si užíváme klídek a pohodu. Dávám si „vídeň“ a pak už mizíme, ale myslím, že se sem brzy znovu vrátíme.


Léto 2011 – Na růžku   Čas od času jdeme na růžek do restaurace, kde dost dobře vaří. Polední menu za rozumnou cenu a porce…ty prostě nedojíte.


8.6.2011 jednou jsem někde viděla obrázek, jak mléko při šplouchnutí do klidné hladiny udělá takové jako měkké „i“. A onehdy jsem si dělala kávu s mlékem a ono se to vážně dá „vyrobit“. (Do té doby jsem si myslela, že jde o vymyšlenou fotomontáž.)


7.6.2011 – Letní osvěžení   Zašli jsme si posedět na něco dobrého u Hotelu Bedweis. Krásně nazdobené a i moc dobré jídlo, leč nečekejte porci jako v běžné restauraci. Tady je to spíš pro nasycení oka. 🙂


27.5.2011 – Mňam   Nechala jsem se inspirovat ségřinou dobrotou a pokouším se o něco podobného. A Kaaj si smlsnul, tak se ta zřejmě povedlo. 🙂


14.5.2011 Dort vyrobený maminkou pro mojí ségru (její dceru) 🙂 k narozeninám. Tvarohový.


13.4.2011 Jarní večeře u ségry na Šumavě. 🙂 Špagéto-čízo-brokolíco.


11.3.2011 Dnes máme k obědu pravý klingonský qagh (čti „gaach“) – což je jídlo z živých červů. 😀 Ve skutečnosti se snažím upravit koupené mleté maso, ale drží se stále ve tvaru žížalek, tak nevím, co z toho nakonec bude.


jaro 2011 Za chladných večerů sýrové fondue zahřeje.


14.12.2010 – Kuličky štěstí 🙂 Letos jsme dělali převážně nepečené cukroví. A nejvíc času mě stály právě tyhle kuličky. Ještě se musí vykoupat v čokoládě a obalit kokosem…ale na to už dnes nemám sílu. 🙂


17.10.2010 – Posezení u přátel na venkově + Venkovské zátiší Jednu neděli jedeme z krumlovské církve a 2MK navrhují zajet k nim na oběd. Že tím jako získáme čas než pojedeme do budějovické církve. A stálo to za to. 🙂 Nejprve pravá vesnická polévka a teď šla Máťa dělat své vyhlášené palačinky… Trochu se s tím pere, protože nemá tu správnou pánev a naposledy je dělala v panelákovém bytě. Asi tři poškozené seškrabuje do misky, že je vyhodí. „Né, já si je klidně vezmu,“ nabízím se. Je to přece to samé těsto a chuť, jen je to koulička místo placky. Nakonec se Mátě povede pár palačinek, ale poté všichni s chutí nabíráme hmotu z misky a baštíme s marmeládou. A tak vzniklo úplně nové jídlo – mňam – které málem skončilo v koši. 🙂


17.9.2010 Francouzské palačinky Tohle jsou opravdové palačinky. A navíc se pobavíte při sledování její výroby.



30.8.2010 Pštrosí speciality   Gulášek jsme sice neochutnali, ale steak byl výborný. Barvou vůbec nepřipomíná „drůbeží maso“, spíš hovězí. Chuťově se blíží k vepřovému. No, zkuste sami. 🙂


14.8.2010 Ovocný salátek   Salát z čerstvého ovoce…mňam. Nejlepší letní osvěžení. Chci dát vzorek 2MK a tak vyrábím i polepku na sklenici. To všechno v salátu opravdu bylo. Už se mi zase sbíhají sliny.


19.6.2010 – Dortík na „přání“ Objednala jsem si dort. Můj požadavek zněl: Potáhnout plátem světlonce modrého marcipánu, žádné věnování krémem!, pokud to zvládnou, tak doprostřed červenou elektrickou kytaru. A pak mi ho paní prodavačka s nadšením přinesla, se slovy, že tak nádherný dort se jim ještě nepovedl. Neměla jsem to srdce poukázat na to, že ta modrá je spíš zelená, a to modré orámování tam být nemělo a kytara vypadá, no… řekněme jak od malého dítěte. Navíc – což nechápu – udělali struny z krému, ačkoli by se jim to dělalo určitě líp černou barvou, kterou obtáhli kytaru. Prostě, když už nechci krémové věnování, budou krémové aspoň struny. Poučení zní, že bez vytištěného návrhu už raději nezadávat. Buď vám řeknou, že to nedokážou, případně se budou návrhu lépe držet.


14.4.2010 Než-li na zkoušku hudební vyrazíme, pojíme trochy kaviáru. (Ve skutečnosti to jsou želé kuličky pro udržování vlhkosti ve váze s řezanými květinami.) 🙂


19.7.2009 Dančin úžasný sušenkový dort. Možná bych si měla říct o recept, jenže tohle bude zřejmě tajný rodinný recept. Fakt bomba a nejen kalorická. 🙂


Leave a Reply