Křižovatky

krizovatky_titlJe to už chvíli, co jsem tuhle knihu četla. Koupili jsme si ji do čtečky ještě před tím, než vyšla v papírové podobě v Knižním klubu. K povídání o ní se ale dostávám až teď.

Když jsem ještě před nákupem textu četla úvodní ukázku, trochu mě to zklamalo. Zajímavé to totiž začalo být až po pár stránkách uvedeného „reklamě – zdarma“ textu. Skoro jsem váhala, zda si ji vůbec má cenu kupovat. No, koupili, a neprohloupili. 🙂

Takže…pokud jste od autora četli Chatrč (a vím, že někteří ji jen ztěžka trávili), která je velmi strhující pro svůj osobitý náboj a drsnou zápletku, potom Křižovatky jsou naprosto oddechové čtení a pohlazení po duši.

Rukopis Paula je jasně čitelný. I tady se Trojice zosobňuje ve třech originálních postavách. Román je čtivý, snadno stravitelný a jde o látku na mnohá zamyšlení. Mám ještě šanci? Můžu něco změnit? Nejde ovšem o nějaký „suše-výchovný“ román. Mnohokrát se i zasmějete při „cestování“ hlavní postavy.
V ten moment vás totiž příjemně pobaví i jedna z vedlejších postav, černoška se srdcem na dlani, Maggie.
Trefně vystihuje tuto knihu americké přísloví (jak jsem se dověděla): Druhého lze poznat jen tehdy, když se člověk ocitne v jeho botách.

V některých životních „křižovatkách“ hlavního hrdiny se mi dařilo celkem snadno uhodnout, kterou cestou se vydá. O to mileji jsem byla překvapená, když se konec knihy vyvinul naprosto jinak.
Myslím, že ji můžu s čistým svědomím doporučit.

Dalším pozitivem je, že nakladatelé se nesnažili měnit obálku (často to bývá spíše ku neprospěchu). Chatrč i Křižovatky existují v mnoha jazycích a přesto okamžitě víte, co je to za knihu.

krizovatky0 krizovatky__2 krizovatky_2 krizovatky2 krizovatky3 krizovatky4 krizovatky5 krizovatky6 krizovatky7 krizovatky8

Pár odkazů na recenze:
www.knizniklub-knihy.cz
www.chytrazena.cz
www.cajovnaumodrekocky.cz
knizni-louka.blogspot.cz

Leave a Reply