Výborná zmrzlina …
…za pár minut doma vyrobená.
Když jsem před nedávnem našla recept na domácí zmrzlinu, vytanula mi vzpomínka z dětství.
Pokoušely jsme se tenkrát se ségrou vyrobit si doma zmrzlinu. Bylo tam milion ingrediencí a výsledek…no…radši jsem si příště koupila ledňáčka za korunu.
S trochou nedůvěry jsem si přečetla recept. Šok. Jen 2 věci které se smíchají? To vážně stačí? No to je skvělý.
Původní recept totiž je: vyšlehat jednu šlehačku a vmíchat do ní plechovku Salka.
Já jsem si po vyzkoušení recept upravila (ten původní byl až příliš přeslazený).
Ingredience:
1x Salko (zahuštěné slazené mléko)
2x šlehačka
1x lusk vanilky (nebo vanilinový cukr)
Postup:
Vyšlehat šlehačku, vmíchat Salko a přidat semínka z vanilkového lusku. Nalít do nádoby (miska, tvořítka na nanuky…) a zmrazit.
Lidi, takovou zmrzlinu jsem fakt nečekala. I ta vanilková zrníčka v té hmotě vypadají lákavě. Srovnatelná je se zmrzlinou Magnum a navíc opravdu víte, co do ní mícháte.
Určitě to stojí za vyzkoušení.
Dobrou chuť.