Mišmaš… :-)

 

Toto jsou nezařazené, leč (hlavně pro mě) mnohdy zajímavé fotky, které se buď nepojí k nějaké události již popsané na tomto blogu, nebo mají svůj (jen kráťonký) příběh…

Takže tato stránka se skládá z jednotlivých kousíčků, puzzlíků, které mě čas od času v tom každodenním kvaltu zaujmou.

Všechny fotky se dají kliknutím zvětšit.


duha1 duha2 duha3 duha4 15.9.2013 Duha  – není jí sice plný oblouk, ale takhle syté barvy jsem dlouho neviděla. Nádhera.


pro_dancu1 pro_dancu2 pro_dancu3 28.3.2013 Růže pro Danušku – dát kytku do vody je celkem běžná věc. Dát kytku do vody úplně…je ojedinělé. Ale vypadá to moc hezky. 🙂


srdce_horici1 srdce_horici2 IMG_2323 18.12.2012 Srdce hořící Nebyli jsme si úplně jistí, jestli jde o pietně vzpomínkové srdce pro Havla nebo se tahle dekorace na Piaristickém náměstí nějak vztahuje k jednodenní politické studentské hladovce. Ale hezky to vypadá každopádně.


mismas_advent   Listopad 2012 – věnec jako žádný jiný Každý rok pátráme po pěkném adventním věnci, párkrát jsme si ho i vyrobili. Letos ale na trzích mají za velké peníze málo muziky. A proč vlastně nejdeme k profíkovi, Vlaďce? A vyplatilo se. Tentokrát je to opačně, za málo peněz hoooodně muziky. 🙂 Dík Vladi.


  7.8.2011 Vrána k vráně sedá  Martin zahlédl řadu zaparkovaných nabušených mašin a tak se přidává se svým kouskem. 🙂


 24.7.2011 Hajánek – superextra a zabírá… 🙂  Jsme na obvyklém nákupu a co neleží v regálu? Jak prohlásil Kaaj na twitteru: „Jestli se vám večer nedaří uspat děti, určitě pomůže nový Biolit Hajánek.“ 😀


 4.7.2011 Zdar a sílu najdeš v sýru…  Čas od času se stavujeme ve speciální „sýrárně“, kde sýr není jen hmota bez chuti (jak se někdy o levných sýrech Kaaj vyjadřuje). Tady jsou sýry ještě v pořádku. Je to úplně jiný svět. Kdo tam nebyl třeba jen na ochutnávku, netuší o čem tu píšu. Třeba taková přestárlá gouda a k ní jíst kousky ananasu, hroznového vína nebo nektarinky…to se musí zažít.


30.6.2011 – Proč je Smutný Karel?   No možná proto, že na něj přišlo docela málo lidí. A není divu, když se o této akci člověk dozví náhodou a to ještě ze zátarasů na parkovišti, kde cedule hlásá – kvůli festivalu uzavřeno.  Město o tom ví, dokonce se podílí…ale asi velice tiše, protože v jejich měsíčním věstníku není žádná zmínka.  Nakonec to přitáhlo pár lidí asi hlavně tím, že jsou daleko slyšet.


 

27.6.2011
21:07 hodin pozemského času – spatřeno UFO

Jsme v Českém Vrbném na obhlídce přístavu a už je skoro tma. Míjíme stupně vítězů a mě se mihlo hlavou, že by se mi to někdy mohlo hodit. Cvak. Dívám se na display foťáku a říkám si, co to je za kouličku? Vždyť tam nic nebylo. Cvakám okamžitě znovu, ale koulička už na další fotce není. Přibližuji si objekt ve foťáku a je vidět, že koulička (připomíná mi odkvetlou pampelišku) je pár cenťáků nad schodem vítěze, takže tam neleží, ale vznáší se. Takže je to pro mě Neidentifikovatelný létající předmět (Unidentified Flying Object). 😀


23.6.2011 – Šnečku, šnečku…

…vystrč růžky. Je po dešti a šnečci jsou všude po kamenné zdi. Ale ne ti běžní, šedaví. Tihle jsou proužkatí. 🙂 A jeden z nich zaujal Kaaju, takže opět jedna fotečka z jeho umělecké fotogalerie. Pozn.: Sice to vypadá, že má šneček narušenou ulitku. Nemá. Je to lísteček, co se mu tam v dešti přilípnul.


19.6.2011 „U nás na vsi“ (ehm…jestli někdo poznal věž v pozadí, asi nám půjde po krku.) 😀


18.6.2011 „Já viděl růžový koně, běželi soumrakem…“ Umění na Sokoláku v ČB.


  18.5.2011 – Obrazy  Tak konečně jsme přikrášlili dlouho prázdnou zeď v obýváku. Verča nám namalovala obrázky na přání, takže máme na očích stále rozkvetlou louku a strom „okopírovaný“ podle originálu, který roste na svahu řeky, kousek od jistého českokrumlovského penzionku.


2.5.2011 „Rob-ot“  To si takhle jednou hrál Kaaj s Niki…


26.4.2011 Prohlášení reklamky na bilboardu nás má tedy ujistit, že jazyková korektura už není potřeba? 😀


20.3.2011 – Super samoobsluha i u kasy   Jsme na nákupu v jednom obchoďáku a 2MK nám říkají, že tu jsou i samoobslužné pokladny. Tak to vyzkoušíme, ne? Kaaj odvážně snímá kódy a zadává počet rohlíků… Skvělá zábava a dokonce se nemusíme nudit ve frontě u kasy. Báječná věc.


  27.1.2011 – „Ach ta čeština“    Čeština není snadný jazyk, to vám potvrdí asi mnohý Čech. A když se taková češtinářská chyba zjeví na veřejnosti, je to spíš úsměvné, i když znalcům se asi staví vlasy hrůzou. 😀  Kousek od našeho bydliště třeba padá místo sněhu sních a v malé kavárně v Krajinské prodávají extra měkký Vánočňí punč. 🙂


31.12.2010 „Mrazík?“  Silvestrovské sáňkování v Prachaticích a podivná chaloupka na jedné zahrádce.


30.12.2010 „Modřínů háj, modřínů háj, s bílou pokrývkou…“  Prachatické pláně…


29.11.2010 „Advent dorazil i k nám…“  Předvánoční výzdoba oken.


14.11.2010 Že by si náš bubeník pořídil řadu úklidových prostředků?


8.10.2010 – Skoro jako v Pizze  Vedle nás se staví nový dům. Je nalepený na panelák (to budou mít nájemníci asi radost – ti i ti).  Brzy se stavitelé chystají stavět lešení…pokud se jim tahle nakloněná věž nesesune. 🙂  Věž v Pizze by se mohla učit, ne? 🙂


8.10.2010 – Kaštánky   Máme tu na návštěvě ségru s neteří. Nasbíraly v Prachaticích pár kaštanů a u Meka mi je daly. Mají nádhernou kresbu a jsou tak lesklé, že se mi ani nechce věřit, že je holky nijak nenaleštily.


2.10.2010 – Pro modlitebníky   Pokud se často modlíte na kolenou, je toto velice vhodná pomůcka. 🙂  Úplně náhodou jsme to našli v jednom obchoďáku. Teda ve skutečnosti to jsou nákoleníky asi pro dlaždiče, ale proč je nevyužít i pro takovou Bohulibou činnost jako je modlitba, což?


6.9.2010 Pilák při návštěvě Batelova a okolí. Ó, kolik vzpomínek.


1.9.2010 Tak zase zápis do školy. Hudební… 🙂


9.7.2010 Tak tohle je poslední várka „ovárií“ (jak Kaaj roztomile nazval obaly na vajíčka), která by měla časem zatlumit pódium – by hudba libě zněla, ni zmála nehlučela.


 18.6.2010 – Věnování   Tak tohle je asi jediná fotka, která zaznamenává mé věnování v mojí knize (Průzor časem) – někomu.


10.6.2010 Recyklace – ten papír tam dostanem, i kdyby nám v tom chtěl kontejner bránit. 🙂


22.5.2010 návštěva jedné celkem příjemné restaurace v ČB.


 Jaro 2010 – Vrátný    Tohle nás vítá v naší bance u vchodu. 🙂


24.1.2010 – Lampička    Při jedné (skoro) novoroční procházce jsme si nafotili přízemní malou lampičku. Ve sněhu vypadá fakt nádherně.


9.1.2010 – Tanec aut   Zřejmě se sem přijeli zabavit muži, jejichž ženy se procházejí supermarketem. 🙂


8. 8.2009 – Leknínů ráj    Jdeme se podívat k rybníkům, které Kaaj touží prozkoumat už strašně dlouho. Po cestě jsme potkali spoustu zvířátek, přesto, jak vidíte, je Kaaj vysmátý, protože je opilý krásou přírody. Jdeme kolem drátěného plotu, kde je opuštěný rybníček a na něm nádherné lekníny.


6.8.2009 – Zvonice – Dub   Budějovické náměstí je dnes obzvlášť romanticky nasvícené. Z Hluboké nad Vltavou sem dovezli zvonici, kterou si můžete vyzkoušet.  A Kaaj se odvážil ji rozezvučet.


31.12.2008 – Dětský ohňostroj   Na velkém náměstí v Prachaticích. Na to, že byl dětský (a měl být tedy poměrně menší než ten půlnoční) byl tedy docela velký.

 

Leave a Reply