Pozvánka do Třeboně

trebon_2015_0Jsme jako TWB pozváni na odpoledne chval, kde se má vystřídat několik hudebních těles. Jde o chválu – takže bereme další 2 lidi, chváliče – jak Kaaj s oblibou říká, budem hrát ve složení „TWB+“. Nikdy jsme v tomto metodistickém kostele nebyli, takže netušíme, jaká bude akustika.

Vytahujeme nástroje z auta, když kolem projde místní kazatel. Je překvapen počtem lidí a nástrojů. Shodou okolností jsem právě bez hlasu (nemyslím volebního, ale toho zpívacího), takže se těleso zmenšuje o 1 člena, což vzhledem k velikosti pódia vůbec nevadí.

trebon_2015_1 trebon_2015_2 trebon_2015_3 trebon_2015_10

Q-jun hraje na kajon, takže decibely nejsou v červených číslech 🙂

Akce probíhá v menší místnosti vedle hlavní „kostelní části“, takže se zvuk tolik nerozlíhá, jako by to asi bylo přímo v kostele.

Ivoš tu pobíhá a zvučí…a má co dělat, aby celý náš ansámbl udržel v určitých mezích. Naše chvála asi nikdy nehrála tak potichu jako tady. Skoro akusticky, ale naštěstí to má šťávu a lidé se připojují.

trebon_2015_4 trebon_2015_5

Podporuji tým ze sálu a čas od času Ivoše upozorňuji, když mizí hlavní zpěv, nebo ho krotím, když přidává takový hal, že by se za něj nemusela stydět žádná větší katedrála 🙂

trebon_2015_6 trebon_2015_7

Lidem se naše písně a chvály líbí a po skončení se vyptávají na CD.

trebon_2015_8 trebon_2015_9

Když už skoro všichni odešli, ptá se nás Pavel (místní kazatel), jestli by nebylo možné, abychom zahráli na jejich výročí církve. Je natěšený, když mu Kaaj přikyvuje, že rádi.

„Mohl bych domluvit ještě jednu kapelu tam od nás,“ nabízí Ivoš zvukař.

„Ne, já chci je,“ rychle se brání Pavel. A nás to těší 🙂

Tak někdy brzy naviděnou.

Leave a Reply